Voort met het Fort

Bijna is het zover, zaterdag 14 oktober en zondag 15 oktober is RoMeincraft actief tijdens de Nationale Archeologiedagen. In het RMO in Leiden gaan we verder bouwen aan het Romeinse fort Matilo. Kom je ons helpen?

Welkom in Matilo!

Een paar weken geleden zijn we met het fort begonnen met de bezoekers van de Nacht van Kunst en Kennis. Toen hebben we een brug gebouwd als deel van de Limes naar een van de poorten van Matilo. Matilo zelf bestond toen nog helemaal niet in onze RoMeincraft kaart van Zuid-Holland! Gelukkig hebben we veel help gehad om de muren van het fort neer te zetten. Dat was nog best veel werk om de trapsgewijze muren en greppels te bouwen en de houten kantelen te ontwerpen. De Limes weg zelf werd ook doorgetrokken door het fort in een groot kruis. Natuurlijk moest er ook een poort komen die werd bewaakt door twee torens. Binnenin het fort werden de beginselen gebouwd van een paar gebouwtjes. Buiten het fort hebben een aantal bezoekers ook wachttorens neergezet.

De muren en greppels waren veel werk

Hoe gaan we dit weekeind verder?

Als je langskomt dit weekeind hebben we vooral hulp nodig met de vele gebouwen binnen in het fort. Daar horen natuurlijk barakken te staan, maar ook een kantoorgebouw voor de commandant, een arsenaal en een graanschuur kunnen opgezet worden. Misschien dat we ook nog tijd hebben om aan de Vicus te bouwen, waar natuurlijk non-militaire gebouwen thuishoren zoals een badhuis, huizen, en winkels.

Veel ruimte voor barakken

We hebben na ons vorige evenement een beetje bijgeschaafd aan de muren van het fort. De twee torens waren allebei een andere grootte, dus die hebben we aangepast en aan twee andere zijdes van het fort net zulke poorten met torens neergezet. Maar de muur is nog wel vrij kaal en er kunnen zeker op de 3 lege hoeken ook nog torens gebouwd worden.

Wachttorens zijn ook heel belangrijk. AD200 waren er ongeveer elke 300m wachttorens gebouwd langs de Limes. Vanaf de top van de toren moest je de volgende toren natuurlijk kunnen zien. Dus ook buiten het fort zijn er genoeg mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan.

In de verte de fakkels van de volgende wachttoren

Wat neem je mee?

Wij hebben een paar computers staan die je tijdens ons evenement kunt gebruiken om mee te bouwen. We verwachten wel dat veel mensen dit misschien willen doen, dus als je nu al weet dat je urenlang wil komen helpen raden we aan om een laptop met Minecraft mee te nemen. Je kunt dan via LAN op dezelfde kaart meebouwen en je mag dan net zo lang meedoen als je wil!

Aanmelden kan altijd nog via ons evenement op Facebook.

This entry was posted in Uncategorised. Bookmark the permalink.